Gluténmentes receptek egy cukrász mestertől.
Gluténmentes, cukormentes, tojásmentes, tejmentes recept – technológiai leírással, szakmai tippekkel
Gluténmentes sütemények elkészítésekor sajnos, mindannyian szembesülünk azzal a ténnyel, hogy a búzalisztet nem elég csak egy az egyben lecserélni valamilyen gluténmentes lisztre, ha ezt az utat választjuk sok kudarcélményben lesz részünk. A gluténmentes alap lisztek: rizs, köles, hajdina, mandula, kókusz, zab, …. mindegyike más és más szerkezetű, ízű, vízmegkötő képességű, mint a fehér liszt, ezáltal megváltoztatják az elkészült sütemények ízét és állagát. Ha még a gluténintolerancián kívül egyéb étel intoleranciával is rendelkezel és a sütemények receptjében további alapanyagokat is meg kell változtass, mert nem ehetsz tejterméket, tojást, cukrot, a helyzet tovább bonyolódik és a sütemény katasztrófák száma tovább nő.
Spórolj meg magadnak egy csomó időt, energiát, bosszúságot, kudarcélményt és költséget!
Ne készíts tovább sűrű, íztelen, morzsalékos süteményeket, mert gluténmentesből csak ilyet lehet!
Itt a megoldás! Sütésre fel!
Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, már önmagukban is komoly kihívást jelentenek a sütemények készítésekor, de vannak olyanok, egyre nagyobb számban, akiknél további intoleranciát szükséges figyelembe venni, ezáltal egy, vagy több összetevőt is ki kell cserélni a hagyományos süteményreceptekben.
Az oldalon gluténmentes, cukormentes és tojásmentes receptcsoportok találhatók és ezen belül is tejcukor és tejfehérje mentesen készültek az egyes receptek.
Ha szeretnél elkészíteni egy sütemény receptet, de az laktózmentesen van megadva, a laktózmentes tejet cseréld le rizsitalra, mandulaitalra, zabitalra (természetesen ügyelve arra, hogy ezek is gluténmentesek legyenek). A laktózmentes vajat, tejmentes margarinnal helyettesítheted.
Recept csoportok
Gluténmentes sütemények elkészítésekor nem elég csak egy az egyben lecserélni a búzalisztet más gluténmentes alapanyagokra. A búzaliszttől eltérő szerkezetű és tulajdonságú gluténmentes alap lisztek, újfajta felhasználási és tárolási tudás megszerzését teszi szükségessé!
Gluténmentes sütemény készítés nem csak a kezdők számára okoz számos kihívást.
A Gluténmentes süteménykészítési alapelvek tudásanyag, ebben nyújt számodra eligazodást, ismereteid bővítését.
+ Ajándék 10 tipp a sikeres süteménysütéshez
Cukormentes képviselőfánk
Glutén-, cukor-, és laktózmentes
Cukormentes kókuszos sütemény - gluténmentes Bounty szelet
Gluténmentes és tejmentes
Cukormentes almás lepény
Glutén-, cukor-, és laktózmentes
Cukormentes Néró
Glutén-, cukor-, és laktózmentes
Cukormentes piskótatekercs
Glutén-, cukor-, és laktózmentes
Cukormentes linzer
Glutén-, cukor-, és laktózmentes
Cukormentes kakaós Muffin
Glutén-, cukor-, és laktózmentes
Cukormentes dobos torta
Glutén, cukor és laktózmentes
Cukormentes Eszterházy torta - lisztmentes recept
Glutén-, cukor-, és tejmentes
Cukormentes Oreo kekszes torta
Gluténmentes és tejmentes
Cukormentes meggyes lepény
Gluténmentes és tejmentes
Cukormentes tejszínes epres krémes
Gluténmentes és tejmentes
Cukormentes linzer
Gluténmentes és tejmentes
Cukormentes Muffin
Gluténmentes és tejmentes
Cukormentes Néró
Gluténmentes és tejmentes
Linzer
Glutén-, cukor-, tejfehérje, tejcukor és tojásmentes
Sós Muffin
Glutén, cukor-, tejfehérje, tejcukor, és tojásmentes
Sajttorta
Glutén-, tejcukor-, tejfehérje-, és tojásmentes
Chia magos bounty
Glutén-, tejcukor-, tejfehérje-, tojásmentes