Történetem

Napjainkban egyre több embernek kell – orvosi javallatra, vagy saját elhatározásból – meghoznia azt a döntést, változtat a eddig megszokott táplálkozási szokásán. Gluténmentes? Cukormentes? Laktózmentes? Vegán? Mentes? Először mindenki tanácstalanul fogja a fejét. Mik ezek?

Üdvözöllek!

Molnár Mihály cukrászmester vagyok és főállású édesség függő.

Pár évvel ezelőtt laktóz intoleranciát diagnosztizáltak nálam. Ez a megállapítás arra kényszerített, hogy változtassak az étkezési szokásaimon. Ezen a változtatások eredményeként az annyira kedvelt édességeim elkészítését is új alapokra helyeztem. Munkám során egyre többen kerestek meg, megváltozott táplálkozási igényekkel, hiszen egy ételintolerancia diagnosztizálása nem csak az érintett személy, hanem a környezete, család, barátok számára is fontos változtatásokat eredményez. A glutén-, laktózérzékenység, cukorbetegség egyre több embert érint és keresik az általuk is fogyasztható süteményeket. Viszont ezek beszerzése sokszor akadályokba ütközik. Leginkább a glutén az, aminek a kiküszöbölése a süteményeinkből problémás. A cukrász szakma még nem találta meg az átfogó megoldást erre a problémára, ezért az esetek többségében az érintettek otthonukban kell elkészítsék, maguk, vagy családtagjuk, barátjuk számára a vágyott édességet.

Ez az oldal azért jött létre, hogy segítséget nyújtson számotokra elkészíteni ezeket a desszerteket. Rendelkezzetek azzal a tudással, amely révén akadálytalanul lehettek a sütemény készítés mesterei.

Csokoládé torta
Vegan, cukormentes, gluténmentes.
Gluténmentes
Gluténmentes
Gluténmentes
Gluténmentes

Életpálya, sztori

Már egész kis gyermek koromban a konyhában segédkeztem, hol édesanyámnak, hol valamelyik nagymamának. Az édességek iránti kielégíthetetlen vágyakozás ösztönzött arra Én is készíteni akarom azokat. Családom támogatott és segített az ismeretek megszerzésében. Korán belém ivódott a sütemények készítés szeretete. Egyenes út vezetett az elhatározáshoz cukrász leszek.

Tudásom alapjait a Kereskedelmi és Vendéglátóipari iskolában szeretem Békéscsabán. A további gyakorlati ismereteim számos cukrászmester és mestercukrász szárnyai alatt volt lehetőségem fejleszteni. Valamint rendszeresen képeztem magam cukrász szakmai képzéseken.

2015- ben a szakmai munkám elbírálásának eredményeként lettem cukrászmester.

Az évek során magam is érintett lettem az ételintoleranciában, többek között ezért is fordultam a cukrász szakma számára alternatívnak tartott süteménykészítési eljárások irányába.

Eleinte számos buktatóval kellett szembesülnöm, hiszen a számomra újonnan megismert alapanyagok teljesen máshogy viselkedtek, mint az eddig megszokottak. Ez újabb kihívást, újabb lehetőségeket nyitott más technikák megismerésének az irányába.

Ezt a tudást szeretném megosztani veletek a recepteken, technológiai leírásokon keresztül. Bemutatva a buktatókat és azok megoldási lehetőségeit. Ti is tudjatok minél finomabb Gluténmentes, Cukormentes, Vegán, Mentes, süteményeket készíteni.

 

Süssünk együtt!

Cím:

5711 Gyula

Telefonszám:

+36 30 910 72 62

Szerezd meg a legfrissebb recepteket!

Csatlakozz a hírlevelünkhöz!

Adataid megadása után, értesítéseket  kapsz a  legújabb videókról, receptekről a honlapot érintő legfrissebb hírekről.                  Hozzá járulok az adataim kezeléséhez, elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót
  felhasználási feltételeket elfogadom
                     hozzá járulok hírlevelek és eDM-ek küldéséhez