Cukormentes Oreo kekszes torta recept – gluténmentes és tejmentes sütemény

Gluténmentes logó
Laktózmentes logó
Cukormentes logó

Oreo keksz első darabjait az 1900-as évek elején késztették az USA-ban, innen indult világ hóító útjára. Számos formában és ízesítéssel készítik de a legtöbbet a vaníliakrémes változatból fogyasztják. Felhasználják torták, sütemények, muffinok készítésénél, pohárkrém és fagylalt előállításánál.

Bár nagyon szeretett keksz az oreo, de a tésztájához felhasznált alapanyagok miatt a diétás étrendet folytatók számára – mint a gluténmentes, cukormentes, tejmentes diéta – nem fogyasztható.

Mit szólnál egy olyan recepthez, amiben minden alapanyag gluténmentes, valamint cukormentes, tejmentes. Íze még is olyan, hogy ha megkóstolod, csak ilyet ennél minden nap.

Kakaós kekszes alapon krémes vaníliás töltelék és lágy kakaós puding, megszórva kakaós keksszel. Ez a cukormentes oreo kekszes torta, kicsik és nagyok kedvenc desszertje a családban.

Készítsd el Te is!

Cukormentes oreo torta elkészítéséhez szükséges eszközök:

  • mérleg
  • keverő tál
  • fakanál
  • hőálló edény
  • kézi habverő
  • sütőlemez
  • tortakarika 25 cm átmérőjű
  • pohár
  • szita
  • habkártya
  • szeletelőkés
  • tányér, vagy tálca az elkészült sütemény tálalásához

Tápanyag 100g termékben

Energia: 976,79 kj/ 233,12 kcal

  • Szénhidrát: 16,13 g
  • – amelyből cukrok: 3,99 g
  • Zsír: 18,19 g
  • – amelyből telített zsírsavak: 10,79 g
  • Fehérje: 2,53 g
  • Só: 0,13 g
Mentes oreo torta recept

Cukormentes oreo torta recept:

Cukormentes Oreo kakaós keksz tészta

 

  • tojás                                                          50gr
  • zabliszt                                                    225gr
  • xilit                                                           80gr
  • eritrit                                                       80gr
  • gluténmentes vaníliás pudingpor           10gr
  • vaníliás mandulaital                               125gr
  • tejmentes margarin                                125gr
  • kakaópor                                                 100gr
  • gluténmentes sütőpor                              12gr
  • csipet só

Oreo torta alap

 

  • összetört kakaós keksz                          500gr
  • tejmentes margarin                               120gr

Vaníliakrém

 

  • vegán tejszín                                         500gr
  • tejmentes margarin                               125gr
  • xilit                                                         70gr
  • eritrit                                                      70gr
  • kukoricakeményítő                                50gr
  • vaníliarúd kikapart magja                       1db

Kakaós puding

 

  • xilit                                                                      55gr
  • eritrit                                                                   55gr
  • gluténmentes vaníliás pudingpor                      30gr
  • vaníliás mandula ital                                        500gr
  • kakaópor                                                             10gr
  • vaníliarúd kikapart magja                                   1db

Díszítés

 

  • kakaós keksz összetörve                                   100gr

Össz. Súly

1830gr

Előkészítés

10 perc

Sütés

10-12 perc

Elkészítés

35 perc

Betöltés

10 perc

Díszítés

5 perc

Cukormentes oreo torta elkészítése lépésről-lépésre

Ha inkább videót szeretsz nézni, kattints ide!

1. Alapanyagok kimérése

Munkánk megkönnyítése érdekében: minden alapanyagot gondosan mérjünk ki, készítsünk elő, így segítsük magunkat a gördülékeny feladat végzésben.

250g tejmentes margarint, a vaníliakrémhez és a tésztához vegyük ki a hűtőből, hogy puhuljon meg.

Vanília és kakaós krémhez, tésztához is mérjünk ki minden alapanyagot, 1db vaníliarudat vágjunk ketté és kaparjuk ki a magját.

Mentes oreo kakaós tészta alapanyagai kimérve
Mentes oreo torta vanília krémjéhez alapanyagok kimérve
Mentes oreo torta kakaós krémjéhez alapanyagok kimérve

2. Cukormentes Oreo kakaós keksz elkészítése

Kimért száraz alapanyagokban – 225g gluténmentes zabliszt, átszitált 100g kakaópor, 12 g gluténmentes sütőpor, csipet só, 80 g őrölt xilit, 80 g őrölt eritrit, 10g vaníliás pudingpor, – morzsoljunk el 125g tejmentes margarint.

A tésztának még nem kell összeállni, csak a zsiradék egyenletes eloszlását segítjük elő.

Tésztát 1 db tojással (50g) és 125g vníliás mandula itallal elkeverjük. Addig gyúrjuk, amíg a kakaós tészta összeáll.

Mentes Oreo keksz torta tészta begyúrás 1
Mentes Oreo keksz torta tészta begyúrás 2
Mentes Oreo keksz torta tészta begyúrva

3. Sütés

Kakaós tésztát sütőlemez nagyságúra nyújtjuk, vagy csak kisebb darabkákat tépkedve dobáljuk a lemezre. Mivel a kisült tésztát a későbbiekben összetörjük, mind a tészta formája, mind a vastagsága nem releváns.

200 C°-os sütőben, 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha vastagabb tésztát tettünk a lemezre, a sütési idő is meghosszabbodik.

Miután kihűlt a tészta, kézzel törjük össze, vagy daráljuk le, és osszuk szét két részre, egy 500g-os és egy 100g-os mennyiségre.

Mentes Oreo keksz torta tészta kinyújtva
Mentes Oreo keksz torta tészta kisütve
Mentes Oreo keksz torta tészta összetörve

4. Oreo torta alap

500g összetört, vagy ledarált kakaós kekszet, fakanállal keverjünk össze 120g olvasztott tejmentes margarinnal.

25 cm átmérőjű tortakarika aljába terítsük el, és egy egyenes talpú pohár segítségével nyomkodjuk, tömörítsük bele a kekszes alapot.

Cukrászmester tipp: Olyan csatos tortakarikát válasszunk, aminek van alja, és az oldala könnyen eltávolítható. A kekszes alap dermedés után elválik a tortaformától, ezért nem kell kipapírozni, vagy zsiradékkal kikenni.

Tegyük a torta alapot hűtőbe, dermedni.

Mentes Oreo keksz torta alap bekeverése
Mentes Oreo keksz torta alap tömörítése

5. Cukormentes és tejmentes vaníliakrém

500g vegán tejszínt langyosítsunk meg egy edényben.

50g kukoricakeményítőhöz keverjünk annyi tejszínt, hogy egy hígan folyós masszát kapjunk.

A többi tejszínt forraljuk fel egy vaníliarúd kikapart magjával, 70g xilittel, és 70g eritrittel. Forrásban lévő tejszínhez keverjük hozzá a hígított keményítőt és főzzük, amíg besűrűsödik. Még forró krémhez keverjünk 125g tejmentes margarint.

Még melegen öntsük rá a kekszes torta alapra, egyenletesen terítsük el, és tegyük hűtőbe hűlni.

Mentes Vaníliakrémhez kukoricakeményítő hígítása
Mentes Vaníliakrém főzése
Mentes Vaníliakrémhez tejmentes margarin keverése
Mentes Vaníliakrém oreo kekszes torta alapra kenése

6. Cukormentes és tejmentesentes kakaós krém

500g vaníliás mandula italt langyosítsunk meg. Keverjünk egy keveset 30g gluténmentes vaníliás pudingporhoz és 10g átszitált kakaóporhoz. Hígan folyós masszát kapjunk. A kakaóport és a pudingot még szárazon keverjük el egymással, így a kakaópor nem tud becsomósodni.

A többi mandula italt forraljuk fel 55g xilittel, 55g eritrittel és egy vaníliarúd kikapart magjával. A forró mandula italhoz keverjük a hígított kakaós pudingot és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Kakaós krémet még forrón öntsük a kihűlt vaníliás krém tetejére és egyenletesen terítsük el.

Mentes Kakaós krémhez száraz alapanyagok hígítása
Mentes Kakaós krém főzése 1
Mentes Kakaós krém főzése 2
Mentes Kakaós krém elterítése a vaníliás krémen

7. Díszítés

Forró kakaós krém tetejére szórjuk a 100g összetört kakaós kekszet. Mivel a krém még lágy a kekszdarabok hozzá tapadnak és megpuhulnak a krém kigőzölgésétől. Így könnyű lesz a torta szeletelése.

Mentes „Oreo” kekszes tortát tegyük hűtőbe hűlni.

Tortát lehülése után fogyasszátok jó étvággyal.

Mentes Oreo kekszes torta díszítése összetört kakaós keksszel
Mentes oreo torta
Ha inkább vizuális típus vagy, nézd meg a videót!
Megosztanád másokkal is a receptet? Kattints az ikonokra:

Cukormentes Oreo Kekszes torta készítése során előforduló hibák és azok megoldásai:

1. Anyagcsomók "galuskák" vannak a keksz tésztában, krémben.

Ez a probléma akkor jelentkezik, ha a száraz alapanyagokat nem keverjük össze megfelelően.

Megoldás: 

A megelőzés!

– kakaós krémhez a kakaópor, keményítő, langyos vaníliás mandula ital alapos össze keverése. Ha mégis kialakulnának csomósodások, még főzés előtt szűrjük át az anyagot, így le tudjuk távolítani a csomókat

– ugyan ez vonatkozik a vaníliás krémre is

– kakaós kekszes tészta készítésekor kakaó por darabok maradhatnak a masszában, ez azért fordulhat elő, mert a kakaóport nem szitáltuk át felhasználás előtt.

2. "Ikrás" szétesik a vanília krém

Ilyen probléma azért jelentkezik, mert az alapanyagok nem tudnak összekeveredni

Megoldás: 

– az ikrásság általában azért alakul hat ki, mert az összetevőket nem kevertük össze megfelelően, vagy a tejmentes margarin vizes, rossz minőségű. Visszamelegítéssel (egy kevés krémet kiveszünk és megolvasztjuk, utána visszakeverjük az ikrás krémhez), alapos átkeveréssel legtöbb esetben orvosolható a probléma.

3. Folyósak lettek a krémek

Krém elfolyósodását két hiba okozhatja, vagy nem lett megfelelően besűrítve alapkrém, vagy valamelyik alapanyagot elmértünk

Megoldás:

– az elfolyósodott krém már nem javítható. Ezért midig figyeljünk a megfelelő mennyiségű alapanyag kimérésére. A megfelelő főzési idő betartására.

Cukrászmester tipp: Ha még is folyósak lettek a krémek, torta helyett készítsünk pohárkrémet. smile

4. Kevés lett, vagy gyorsan elfogyott a cukormentes oreo kekszes torta

A rosszul megválasztott alapanyag mennyiség, vagy a túl jó ízű végtermék, az Cukormentes Oero kekszes torta tervezett időnél hamarabbi elfogyását eredményezheti.

Megoldás:

Sütni kell még egy adagot, vagy el kell dugni a család elől. laughing

Még több cukormentes recept

Glutén és cukormentes Eszterházy torta díszítve

Cukormentes Eszterházy torta

Gluténmentes és tejmentes

Megnézem

Mentes néró sárgabaracklekvárral töltve, étcsokoládéval díszítve

Cukormentes Néró

Gluténmentes és tejmentes

Megnézem

Mentes linzer cukormentes sárgabaracklekvárral, díszesen tálalva

Cukormentes linzer

Gluténmentes és tejmentes

Megnézem

Szerezd meg a legfrissebb recepteket!

Csatlakozz a hírlevelünkhöz!
Adataid megadása után, értesítéseket  kapsz a  legújabb videókról, receptekről a honlapot érintő legfrissebb hírekről.



Hozzá járulok az adataim kezeléséhez, elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót