Teff a „szuperélelmiszer”. Szerepe a gluténmentes táplálkozásban
Teff eredete, felhasználása a gluténmentes táplálkozásban, kedvező élettani hatásai az emberi szervezetre.
Teff eredete, felhasználása a gluténmentes táplálkozásban, kedvező élettani hatásai az emberi szervezetre.
Kókusz egészségügyi hatásai, fogyasztásának előnyei az emberi szervezetre, tápértéke, szerepe a gluténmentes diétában.
Minden amit tudni érdemes a Tápiókáról. Tápértéke, élettani hatásai az emberi szervezetre, felhasználása a gluténmentes táplálkozásban.
Hajdina pozitív egészségügyi hatásai az emberi szervezetre, felhasználása a gluténmentes táplálkozásban.
Vadrizs a gluténmentes táplálkozásban, eredete, tápanyagtartalma, élettani hatásai az emberi szervezetre.
A quinoa mag előnyei és ártalmai a szervezet számára, felhasználása a gluténmentes táplálkozásban.
A barna rizs sokoldalú alapanyag, amely sokféle ételhez adható, nem csak az egész rizsszemeket használhatjuk köretként, hanem a barna rizslisztet felhasználhatjuk például a gluténmentes sütemények készítésénél. Továbbá magasabb a tápértéke, mint a fehér rizsé.
Gluténmentes ételek felsorolása a táplálkozási piramis kategóriái szerint. A glutén-intorelánsoknak, lisztérzékenyeknek tudniuk kell, hogy mit fogyaszthatnak.
A chia mag egészségre gyakorolt pozitív hatásait és tápértékét napjainkban az egészségtudatos táplálkozás révén a gluténmentes diétát követők számára nyújt alternatívát a búzaliszt lecserélésére az étkezésben, sütemény receptekben. Egészségünk számára hasznos élettani tulajdonságai, tápértéke miatt.
Természetesen gluténmentes köles és kölesliszt tulajdonságai, összetétele, pozitív élettani hatásai az emberi szervezetre, és felhasználása a gluténmentes táplálkozásban