Gluténmentes sütemény készítési alapelvek

Gluténmentes sütemények készítése sokak számára kihívást jelent!

Vajon milyen lisztet használjak a búzaliszt helyett?

Univerzális lisztkeveréket?

„Alternatív” liszteket?

Ezek vajon hogyan viselkednek a sütemény receptekben, ha búzaliszt helyett használom?

Tudok összeállítani saját sütemény recepteket az intoleranciámnak megfelelően?

A tudásanyag elolvasása után, átfogó ismeretekkel fogsz rendelkezni a gluténmentes sütemény készítés során felmerülő alapproblémákkal kapcsolatban:

    1. Milyen liszteket érdemes használni.
    2. Ezáltal milyen új alapanyagokat, új sütemény ízeket, textúrákat ismerhetsz meg.
    3. Hogyan állíts össze saját gluténmentes sütemény recepteket úgy, hogy szem előtt tartod a saját, vagy családod intoleranciáját.
    4. Ezután nem kell az előre elkészített sütemények, vagy univerzális lisztkeverékek összetevőit böngészned, hiszen olyan süteményeket készíthetsz, aminek az összetétele a számodra a legmegfelelőbb.
    5. Milyen szempontok alapján vásárod a gluténmentes alapliszteket.
    6. Milyen szabályok betartásával tudod megfelelően tárolni a gluténmentes alapliszteket.

Az interneten szinte végtelennek tűnő sorban találhatsz különféle gluténmentes sütemény receptet. Ezek többsége gluténmentes lisztkeverékekből készülnek, vagy csak rizslisztből.

Képzeld el mennyivel jobb lenne, ha nem sorakoznának a kamra polcon különböző, drága univerzális lisztkeverékek, amelyek valljuk be az univerzitás terén hiányossággal küzdenek. Az a lisztkeverék, amelyik jó az omlós tésztákhoz, már nem működik például egy piskótában, vagy egy magasabb zsírtartalmú kuglófban, stb. Sokszor sütemény fajtánként kell beszerezni a lisztkeverékeket, ez sok utánjárás és apró betűs rész olvasással járó folyamat. Rosszabb esetben csak egy univerzális lisztet tudsz használni, mert az összetevők miatt, ami kihatással lehet az intoleranciádra nem lehet változtatni. Ilyenkor születnek a sütemény katasztrófák.

 

Az adataid megadása után, rövid időn belül, érkezni fog az e-mail címedre egy levél, amelynek a mellékletéből (csatolmány) tudod letölteni a Gluténmentes sütemény készítési alapelvek PDF-t.

Bónuszként kapsz még + 10 tippet az eredményes sütemény készítés érdekébe.

Ritkán, de előfordulhat, hogy promóciós, vagy spam mappába érkezik a levél, kérlek ott is keresd, ha esetleg nem találod.

 

Töltsd le most! És ismerd meg a gluténmentes sütemény készítés alapelveit!

Gluténmentes sütemény készítési alapelvek

Kérlek add meg a kért adatokat és a megadott email címre küldjük a PDF formátumú ismertető anyagot.

 

 Hozzá járulok az adataim kezeléséhez, elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót

 

[/box]